Ara
Close this search box.
anasayfa-others-icon

2021 Yenilikleri: Facebook Creator Marketing Accelerator

2021 yılının en güncel dijital haberlerini paylaştığımız blog bölümümüzde bugün, 3 milyara yakın kullanıcısı olan Facebook’un içerik üreticilerine yönelik en yeni güncellemelerinden birini ele alacağız.

 

İçerik stüdyosu, Facebook Business gibi araçlardan sonra Facebook; Creator Marketing Accelerator programını kullanıcılarına sundu! Facebook Creator Marketing Accelerator; geçtiğimiz hafta şirket tarafından düzenlenen online bir etkinlikte, Instagram’da yaratıcı yönü güçlü içerik üreticilerinin gelir elde etmelerine yardımcı olacak yeni ürünler arasında global olarak duyuruldu.

 

Özellikle Z kuşağının hayata bakış açısının ve değerlerinin önceki jenerasyonlardan çok daha farklı olduğuna değinen Facebook, gençlerin kendilerini ifade ederken gelir elde edebilecekleri bir alan sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

 

Facebook Creator Marketing Accelerator Nedir?

Takip edenler bilir, Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg ve Instagram’ın CEO’su Adam Mosseri geçtiğimiz günlerde içerik üreticilerine destek olan yenilikler peşinde olduklarını ve geliştirici araçlar tanıtacaklarını söylemişti. Bu açıklamadan bir süre sonra da içerik üreticilere yönelik bir araç olan Creator Marketing Accelerator, yukarıda bahsettiğimiz üzere geçen hafta tanıtıldı. Peki tam olarak nedir bu program?

 

Tanıtımda verilen bilgilere göre program çerçevesinde içerik üreticilere programı daha iyi kullanabilmelerini sağlamak amacıyla eğitimler verilecek ve platform içinde içerik üreticilerinin iş birliği yapmak istediği markalarla kolayca bir araya gelebilmesini sağlayan birçok araç yer alacak.

 

Bu bilgilere göre içerik üretici mağazaları ve yeni markalı içerik promosyonları/anlaşma sistemleri ile tanışacağız. Markaların hedef kitlelerine uygun içerik üreticileriyle eşleşmelerine yardımcı olacak bir pazaryeri de yenilikler arasında yer alıyor!

 

Instagram Micro- Influencer Dönemine Dahil Oldu!

Instagramdan gelir elde eden içerik üreticiler bu geliri sponsorlu içerik yayınlayarak elde ediyor. Ancak markaların büyük bir bölümü beklediği hedef kitleye ulaşamıyor. Facebook Creator Marketing Accelerator sayesinde gelişecek yeni pazaryeri anlayışı ile markalar artık Instagram üzerinde gelişmekte olan, hedef kitlelerine uygun içerik üreticilerini de bulabilecek.

 

Bu yenilikler sayesinde hem içerik üreticileri hem de markalar kitlelerini daha verimli bir şekilde büyütebilecek.

 

Facebook Creator Marketing Accelerator Faydaları

Facebook tarafından sunulan ve yakın süreçte kullanmaya başlayabileceğimiz araçların platform içinde ve dışında gerçekleşecek influencer ortaklıklarına katkısı olacağını ve bu ortaklıkları kolaylaştıracağını söylemek yanlış olmaz!

 

Son zamanlarda içerik üreticileriyle iş birliği yapmak isteyen firmaların da popüler olarak kullanmaya başladığı birçok aracı platform bulunuyordu. Ancak tahminlerimizde yeni gelecek araçlar sayesinde tek bir platformdan birçok araç sağlayan Facebook, bu alanda da aracı platformlar yerine başa gelebilir.

 

Ayrıca Facebook Creator Marketing Accelerator programı hakkında açıklamalarda bulunan Carolyn Everson (Facebook Küresel Pazarlama Çözümleri Sorumlu Başkan Yardımcısı), Türkiye’nin programı başlatmak için harika bir coğrafya olduğunu dile getirdi. Direkt kendisinden alıntılarsak;

 

“Instagram her zaman üreticiliğin geliştiği bir platform olmakla birlikte hem gençlerin ve içerik üreticilerinin geleceği tanımladığı hem de markaların yeni kitlelere ulaşabilecekleri ve işletmelerini güçlendirebilecekleri bir yer haline geldi. Bu noktada, içerik üreticileri ve markaların birbirlerini besleme potansiyelinin ne kadar önem kazandığının farkındayız. Creator Marketing Accelerator programı ile içerik üreticilerine ve iş ortaklarına hedef kitlelerine ulaşmaları, hikayelerini anlatmaları ve markalarını büyütmeleri adına Instagram’ı en iyi şekilde kullanmaları için destek olmayı amaçlıyoruz. Sunduğumuz yeni araçlar sayesinde de bu amaç doğrultusunda temel bir rol oynayabileceğimize inanıyoruz”.

Öne Çıkan İçerikler